Livrare GRATUITĂ pentru comenzile de minimum 200 lei!

Cum te poți proteja de incontinența urinară

26.08.2021
Cum te poți proteja de incontinența urinară

Incontinența urinară nu este o boală în sine, ci un simptom care poate preceda o disfuncție a vezicii urinare. Termenul se referă la scurgerile de urină care apar între urinări. În mod normal, urina se acumulează în vezica urinară, iar apoi este eliminată la toaletă într-un mod voluntar și controlat.

Fenomenul de incontinență urinară poate apărea pe fondul urcării treptelor, al ridicării unor greutăți, al strănutului, al râsului cu poftă etc. La nivel mondial, există peste 200 de milioane de cazuri de incontinență urinară, iar femeile au un risc de cinci ori mai mare decât bărbații.

Incontinența urinară persistentă poate apărea ca urmare a:

  • Schimbărilor apărute odată cu înaintarea în vârstă – mușchii vezicii urinare pot pierde din capacitatea de a reține urina.
  • De asemenea, pot apărea contracții involuntare ale vezicii;
  • Menopauzei – după menopauză, femeile produc mai puțin estrogen. Acest hormon ajută inclusiv la menținerea sănătății membranei vezicii urinare și a uretrei. Deteriorarea acestor țesuturi poate duce la incontinență urinară;
  • Histerectomiei – la femei, vezica urinară este susținută de aceeași mușchi și ligamente precum uterul. Orice intervenție care implică sistemul reproducător, inclusiv îndepărtarea uterului, poate afecta și mușchii pelvieni, contribuind la apariția incontinenței urinare;
  • Măririi prostatei – la bărbații de peste 65 de ani, incontinența urinară poate apărea pe fondul măririi glandei prostate;
  • Obstrucției – existența unei tumori de-a lungul tractului urinar poate afecta fluxul normal al urinei.
  • Mai mult, există și posibilitatea apariției pietrelor la vezică, ceea ce poate cauza pierderi urinare;
  • Unor afecțiuni neurologice – scleroza multiplă, boala Parkinson, demența și atacul vascular cerebral pot cauza probleme ale semnalului nervos și pot duce la pierderea controlului asupra vezicii urinare.

 

Incontinența nu te va mai împiedica să-ți trăiești viața

 

Tratarea incontinenței urinare depinde de tipul de incontinență, severitatea simptomelor și cauza apariției acestora. Frecvent, este necesară o combinație de forme de tratament. Pentru început, medicul va recomanda forme de tratament non-invazive, iar dacă acestea nu dau rezultate sau incontinența este într-un stadiu avansat, va trece la celelalte opțiuni disponibile. În continuare, puteți citi despre principalele forme de tratament pentru incontinența urinară.

  • Antrenarea vezicii urinare – constă în amânarea urinării în momentul apariției nevoii de a merge la toaletă. Se începe prin amânarea mersului la toaletă pentru 5 minute, apoi se crește treptat, până la 10 minute sau chiar mai mult. Obiectivul este creșterea duratei între drumurile la toaletă, până când urinarea are loc la fiecare 2,5-3,5 ore;
  • Urinarea programată – are drept scop golirea completă a vezicii urinare și constă în eliminarea unei cantități de urină, așteptarea timp de 2-3 minute, apoi eliminarea restului de urină;
  • Programarea vizitelor la toaletă la fiecare 2-4 ore, în loc de a aștepta ca nevoia să oblige acest drum; Controlul dietei și al fluidelor – medicul poate recomanda reducerea consumului de alcool, cafeină și alimente acide.
  • De asemenea, se promovează o alimentatie sănătoasă, pierderea în greutate și introducerea activității fizice ușoare în programul zilnic.
  • Pentru a nu te simți inconfortabil și pentru a putea duce la final task-urile de zi cu zi, îți recomandăm scutece și chiloți absorbanți care îți vor oferi mai multă libertate de mișcare și mai multă încredere în tine.

 

Spre exemplu, scutecele pentru incontinență iD Slips Plus sunt ideale pentru persoanele cu mobilitate limitată, cu incontinență urinară moderată până la grea. Dispozitivele iD Slips au niveluri ridicate de absorbție, control al mirosurilor și bariere anti-scurgeri, ceea ce vă oferă siguranță și confort total. Filele de pe ambele părți fac ca aplicarea să fie ușoara pentru dumneavoastră. sau pentru îngrijitorul dumneavoastră.

Intră acum pe Zefi.ro și alegeți pachetul de scutece care să te protejeze în funcție de nevoile dumneavoastră. Avem o gamă largă, la prețuri de distribuitori!

 

Citește și: 

De ce experimentez incontinența urinară?

Share:

Psst! Fii primul care afla cele mai bune oferte de pret!