Livrare GRATUITĂ pentru comenzile de minimum 200 lei!

Cum poti scapa de durerile articulare

26.08.2021
Cum poti scapa de durerile articulare

Durerile articulare pot aparea odata cu inaintarea in varsta, dar pot semnala si infectii sau alte afectiuni. Vei afla din randurile urmatoare tot ce trebuie sa stii despre cauzele durerilor de la nivelul articulatiilor, despre simptomele si diminuarea acestora.

Durerea este cel mai important simptom al afectiunilor articulare, aceasta putand fi de origine mecanica sau cu caracter inflamator. Durerea cu caracter inflamator a articulatiilor se instaleaza in timpul noptii sau dimineata, dupa repaus, este insotita de rigiditate instalata pe o durata mai lunga de timp si se amelioreaza prin miscare fizica.

Durerea mecanica a articulatiilor apare in urma unui efort fizic, este insotita de rigiditate de scurta durata si cedeaza la repaus. Un alt aspect important de avut in vedere este iradierea durerii, deoarece in afectiuni ale coloanei vertebrale aceasta poate iradia pana la nivelul genunchiului. In cazul instalarii unor afectiuni articulare dureroase, la nivelul articulatiilor se observa prezenta unor deformari, modificari de culoare, semn de inflamatie – tumefactie, eritem, prezenta unor traumatisme.

 

Din ce cauza apar durerile articulare?

Anumiti factori sau combinatii ai acestora pot favoriza aparitia durerilor articulare si pot conduce la deteriorarea articulatiilor si a starii generale de sanatate, afectand calitatea vietii persoanei si a familiei. Factorii de risc intalniti in durerile articulare includ:

 

Varsta

Artrite: Mai multe tipuri de artrita sunt frecvente cu precadere in randul persoanelor de peste 40-50 de ani.

Artroza: Riscul de aparitie creste odata cu inaintarea in varsta, manifestandu-se cu precadere in randul persoanelor de peste 65 de ani, deoarece articulatiile se degradeaza.

 

Sexul

Artrite: Femeile sunt mai predispuse la a dezvolta poliartrita reumatoida (raport F/M 2:1, 3:1). Barbatii sunt mai predispusi spre a dezvolta guta.

Artroza: Femeile au un risc mai mare de a dezvolta gonartroza (artroza la genunchi) si artroza mainii. Barbatii au un risc mai mare de a dezvolta coxartroza (artroza la sold).

 

Predispozitia genetica

Daca un membru al familiei sufera de afectiuni articulare, acest fapt creste riscul de a dezvolta anumite tipuri de artrita pentru alte persoane inrudite cu acesta.

 

Greutatea

Obezitatea este un factor de risc sistemic, mai ales la nivelul genunchiului. Tesutul adipos are un rol central in activarea cascadei inflamatorii, datorita presiunii exercitate de greutate pe articulatii. De asemenea, medicii avertizeaza ca obezitatea poate cauza artrita si la nivelul articulatiilor mici, precum cele ale mainilor.

 

Traumatismele

Accidentele si infectiile constituie un factor de risc in deteriorarea articulatiilor si pot determina aparitia afectiunilor articulare la varste tinere. Agentii infectiosi descrisi ca factori posibili sunt virusurile si agentii bacterieni. Articulatiile traumatizate sunt mai predispuse sa dezvolte artrita decat cele neafectate.

 

Istoricul medical - Deformarile articulare

Existenta unor articulatii deformate sau a unor malformatii poate creste riscul de artroza. Tulburarile de aliniament articular (inegalitatea de membre inferioare, tulburari de statica) si traumatisme osteoarticulare (luxatii, exercitiu fizic excesiv) pot determina aparitia afectiunilor la varste tinere.

 

Ocupatia si stilul de viata

Persoanele care au o anumita ocupatie sau desfasoara in mod sustinut o activitate fizica sportiva, care le solicita mai mult anumite articulatii sunt supuse unui risc mai mare de a dezvolta afectiuni articulare cronice chiar si la varste tinere.

 

Poti diminua/trata durerile articulare

Tratamentele potrivite sunt cele stabilite de medic in functie de diagnosticul dat de acesta in urma unor investigatii efectuate. Unele produse farmaceutice actioneaza pe termen scurt asupra durerii, altele aduc si remedii pe termen lung, unele au un caracter paleativ. Terapiile de suport, cum este cel kinetoterapic, contribuie la asigurarea calitatii vietii unei persoane afectate de o boala a articulatiilor.

Schema de tratament pentru dureri articulare este complexa, ea incluzand tratament medicamentos, alaturi de terapia fizica, simptomatica si educatia in scop terapeutic a persoanei, acestea avand un rol de suport.

Pana sa ajungi la medic, scapa de durerile articulare cu Crema Activa durere No Dol - ajuta la diminuarea durerilor cum ar fi cea rezultata din rigiditatea articulatiilor. Poate fi aplicata pe pielea intacta, dar si pe pielea cu leziuni minore sau cu iritatii.

Intra acum pe Zefi.ro si comanda crema No Dol, impotriva durerilor articulare, de care ai nevoie. Profita de calitatea produselor la preturi de distribuitor!

Citeste si:

Durerile articulare

 

Share:

Psst! Fii primul care afla cele mai bune oferte de pret!